Blog Sayfasına Git

Farklı Cilt Tipine Uygun 7 Farklı Maske

shutterstock 530330833 Ollyy scaled

Farklı Cilt Tipine Uygun 7 Farklı Maske

Düşündüğünüzden daha kolay, sandığınızdan daha ucuz ve hazır ürünlerden çok daha sağlıklı… Yüz maskesini kendiniz yapın! Meyve ve sebze sepetinize veya mutfak dolabınıza baskın yapın ve kendi yüz maskeniz için ana malzemelere sahip olun.

Cilt bakımı rutinin önemli adımlarından biri de maskelerdir. Cildin sebum dengesiyle uyumlu, yağ oranını dengeleyecek, nemlendirip temiz kalmasına, ölü derilerden arınmasına yardımcı olacak doğal maskeler bu konuda önemli görevler üstleniyor. Doğallık söz konusu olduğunda ise ev yapımı maskeler dikkat çekiyor. Bu noktada birçok kişi doğal cilt maskesi nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyor. İşte cilt tipine uygun doğal maske tarifleri için blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Yağlı ciltler için doğru yüz maskesi

  • ½ salatalık
  • 2 yemek kaşığı yoğurt veya süzme peynir
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Eğer bir cilde sahipseniz bu maske tam sizlik! Öncelikle salatalığı soyulmamış olarak bir karıştırıcıda püre haline getirin. Bu noktada daha küçük parçalar bütün olarak da kalabilir. Ardından süzme yoğurt ve limonu ekleyip karıştırın. Maskeyi uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekletin.

Salatalık kükürt ve birçok vitamin içerir, aynı zamanda cildi serinletir. Yoğurdun yatıştırıcı özelliği sayesinde fazla yağlar alınır ve cilt taze bir ışıltıyla parlar. Limon suyunun asiditesi gözeneklerin küçülmesine yardımcı olur ve elma sirkesi yağ üretimini azaltır.

İpucu: Maskedeki bir damla çay ağacı yağı da cildin temizlenmesine yardımcı olur.

Büyük gözenekli cilde karşı karabuğday yüz maskesi

  • 60 ml su
  • 3 yemek kaşığı karabuğday unu
  • ½ sıkılmış limon

Büyük gözenekli bir cilt yapınız varsa düzenli olarak yapıldığı takdirde bu maske ihtiyaç duyduğunuz sıkılığı sağlayabilir. Bunun için tüm malzemeleri dokulu bir macun haline gelene kadar karıştırın ve yüze uygulayın. Yüz maskesi 15 dakikaya kadar etki edebilir. Sonrasında ılık suyla durulayın.

Limon suyunun asiditesi gözenekleri daraltır. Karabuğday unu nazikçe temizler ve aynı zamanda magnezyum ile çinkonun yanı sıra önemli B vitaminleri sağlar. Dilerseniz limonun etkisini bir damla elma sirkesi ile destekleyebilirsiniz.

Kir ve kalıntılarla domates yüz maskesi ile savaşın

  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı bal

Domatesleri çapraz olarak kesin ve yaklaşık 20 saniye kaynar suya koyun. Sonra söndürün ve kabuklarını dikkatlice soyun. Soyulmuş domatesleri ince püre haline getirin ve balla karıştırın. Ardından maskeyi yüzünüze uygulayın ve 10 dakika bekletin. Ilık su ile durulayın.

Domatesin meyve asidi ölü deri hücrelerinin atılmasına yardımcı olur. Balın ise antiseptik ve yara iyileştirici etkisi vardır. Bu malzemeler buluştuğunda ise bileşenler sivilce ve siyah noktalara karşı mücadelede birbirini mükemmel şekilde tamamlar.

İpucu: Akut bir sivilce alarmı durumunda bir pamuklu çubukla sivilceye bal uygulayın ve mümkün olduğu kadar uzun süre etki etmesi için bırakın.

Kuru ciltler için avokado nemlendirici maske

  • 2 yemek kaşığı olgun avokado
  • 1 yemek kaşığı yoğurt veya lor

Avokadoyu bir kaşıkla ezin ve yoğurt ile karıştırın. 10 dakika yüzünüzde bekletin. Ardından temiz su ile durulayın. Avokado sağlıklı yağlarla doludur ve cildi nemlendirir. Yoğurt bu etkiyi destekler ve cildin daha iyi yenilenmesine yardımcı olur.

Havuç ve bal olgun cildi besler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet portakal
  • 1 yemek kaşığı bal

Havucu soyup rendeleyin, ardından sıkılmış portakal suyunu havuç püresi ile karıştırın. Sonunda balı ekleyin. Artık maskeyi uygulayabilirsiniz. Maske 20 dakika sonra ciltten çıkarılabilir. Portakallar ve havuçlar antioksidanlar, beta-karoten, vitaminler, mineraller bakımından yüksektir ve ayrıca çok iyi bir nemlendiricidir. Bu özellikler cildi sıkılaştırmak için çok uygundur.

İpucu: Yıkarken soğuk ve ılık su kullanın. Bu, sıkılaştırma etkisini yoğunlaştırır.

Normal ciltler için keten tohumu temizleme maskesi

  • ½ su bardağı öğütülmüş keten tohumu
  • ½ su bardağı kaynamış su

Öğütülmüş keten tohumlarını sıcak suyla karıştırın ve 15 dakika bekletin. Gerekirse sürülebilir bir macun oluşana kadar biraz daha su ekleyin. Temizlenmiş yüze uygulayın. 15-20 dakika bekletin ve ardından ılık su ile durulayın.

Yüksek yağ içeriği ve iltihap önleyici etkisi sayesinde keten tohumu, tüm cilt tipleri için çok iyi bir temizleme maskesidir. Cildi arındırırken kiri ve ölü deri hücrelerini nazikçe temizler.

Tazelik artışı için protein yüz maskesi

Yumurta aklarını çırpın ve yüzünüze uygulayın. Dilerseniz limon suyu sıkabilirsiniz. 20 dakika sonra yumurta maskesi yıkabilirsiniz. Etkisini çok hızlı gösteren bu maske ciltte taze ve güzel bir efekt yaratır.

Bu maskenin en önemli özelliği, kalıcı bir etkisinin olmamasıdır. Hızlı bir geceden sonra veya önemli bir randevudan önce mükemmel sonuçlar verebilir. Yumurta, küçük kırışıklıkları doldurur ve cilt üzerinde genel olarak canlandırıcı bir etkiye sahiptir.

Cilt maskeleri en iyi dinlenirken çalışır

En sevdiğiniz maske ve alkali dolu bir banyo ile kendinizi şımartın. Yükselen su buharı maskenin etkisini daha iyi göstermesini sağlar. Aynı zamanda rahat bir şekilde dinlenebilirsiniz. Başınızı geriye yaslayın ve gözleriniz kapalıyken yüz kaslarınızı gevşetin. Böylece hem maskenin hem de keyifli bir duşun olumlu sonuçlarını görebileceksiniz.

Alerjisi olanlar dikkat!

Yüz maskesi tariflerindeki belirli bileşenlere karşı gıda alerjiniz varsa, lütfen maskeyi cildin küçük bir bölgesine sürün. Örneğin, elin arkasını deneyin. Temas ve gıda alerjileri arasında bir ayrım yapılmasına rağmen, yine de dikkatli olunması gerekir.  Bazı alerji hastaları sadece mukoza zarlarıyla temas ettiklerinde tepki verir ancak yine de ciltte reaksiyonlar meydana gelebilir. Dolayısıyla minik bir testten sonra herhangi bir reaksiyon gözükmüyorsa bu maskeleri uygulayın.