Blog Sayfasına Git

Mucize Diyet Yoktur, Doğal Yağ Yakıcılar Vardır

shutterstock 1361685905 scaled

Mucize diyet yoktur, doğal yağ yakıcılar vardır

Her şeyden önce, sizi hayal kırıklığına uğratmalıyız çünkü fazla kilolar için mucizevi bir diyet tedavisi diye bir şey yoktur. Düşük karbonhidrat (düşük karbonhidrat), paleo (düşük karbonhidrat ve yüksek glisemik), protein diyeti veya FDH (“yarısını besle”) gibi olasılıklar sonsuzdur. Ama gerçek şu ki, kilolar kendiliğinden gitmeyecek.

Etkili kilo kaybı, sağlıklı, dengeli ve düşük kalorili bir diyetle birlikte daha fazla egzersiz ve spor yoluyla en iyi sonucu verir. Ayrıca diyetinizi doğal yağ öldürücülerle zenginleştirebilirsiniz. Bu besinler yağ yakımını hızlandırır ve hayalinizdeki kiloya giden yolda kilo vermenize yardımcı olur. İşte, kilo vermeyi kolaylaştıracak doğal yağ yakıcılar…

Doğal yağ yakıcılar var mı?

Yağ öldürücüler, vücutta yağ yakımını uyaran ve böylece kilo kaybını etkili bir şekilde destekleyebilen maddeler veya gıdalardır. Bazı doğal gıdalarda bulunurlar ancak yapay takviye olarak da satılırlar. Kilo verirken doğal yağ öldürücülerde yanlış bir şey yoktur özellikle de düşük kalorili yiyeceklerde bulunuyorlarsa…

Ispanak, iştahı azaltabilen ve kilo vermeye yardımcı olan bitki bileşikleri (thylakoids) içerir. Ayrıca kereviz veya kafein de yağ yakmanızı destekleyebilir. Bir fincan kahve tercihen filtre, süt ve şekersiz olarak tüketildiğinde yağ parçalanmasını uyarır. Reklamlarda görülen ve hızlı kilo vermeyi vadeden kimyasal ürünler yerine doğal yağ yakıcıları tercih etmek hem en sağlıklısı hem de en akıllı olanıdır.

İpucu: Dengeli, sağlıklı ve kalori açısından bilinçli bir diyete güvenmek daha iyidir. Tam tahıllı ürünler, meyveler, sebzeler, baklagiller ve az miktarda et ve kümes hayvanları gibi yiyecekler, ancak menünüze daha fazla organik balık hâkim olmalıdır.

Diyetiniz için 8 doğal yağ öldürücü

  • Biber ile kişisel enerji tüketiminizi gerçekten ısıtırsınız. Kabuğunda bulunan alkaloid kapsaisin, vücutta bir ısı ve keskinlik uyarısının tetiklenmesini sağlar. Vücutta artan ısı üretimini (termojenez) telafi etmek için çok fazla kalori tüketir ve bu da yağları parçalayabilir.
  • Zencefil termojenezi ve dolaşımı artırır. Etkiye neden olan ve dolayısıyla yağların parçalanmasına yardımcı olan zencefilin içeriğidir. Birkaç dilim zencefilin üzerine sıcak su dökün ve zencefil çayı olarak afiyetle tüketin.
  • Sıvılarla kilolarla savaşın: Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, su harika bir yağ öldürücüdür ve kilo vermede büyük bir yardımcıdır. Süt ve alkolsüz içeceklere göre avantajı şu ki, kalorisi yoktur.
  • Bir diğer sıvı yağ öldürücü ise yeşil çaydır. Çok sayıda fitokimyasal, özellikle polifenol epigallocatechin gallate (EGCG) içerir. Asya’dan yapılan araştırmalar, günde dört ila beş fincan yeşil çay ile yağ yakma potansiyelinin arttığını gösteriyor. Ancak yeşil çay, diyetin yalnızca ek bir unsuru olmalı ve diyetin ana parçası olarak kullanılmamalıdır.
  • Kahve de gerçek bir yağ öldürücüdür! Ancak sütsüz ve şekersiz içilirse… Çünkü içerdiği kafein ve niasin etkisini gösterir ve yağ yakımını hızlandırır. Günde iki fincan enerji harcamasını 200 kilo/kalori artırabilir.

  • Kereviz kilo vermek ve zayıflamak için harikadır. Vücudun kerevizi sindirmek için sebzenin içerdiğinden daha fazla kaloriye ihtiyacı olduğu için yağ yakımı konusunda sağlıklı bir artı sağlar.
  • Elmalar sadece sağlıklı olmakla kalmaz, içerdikleri pektin aynı zamanda tokluğu artırır ve iştahı azaltır. Öğün aralarında sağlıklı bir atıştırmalık olarak idealdirler.
  • Mandalina sağlıklıdır ve kalorisi düşüktür. Kanadalı araştırmacılar, tatlı ve ekşi narenciye meyvelerinin daha da fazlasını yapabildiğini keşfettiler: Mandalina gibi narenciye meyveleri nobiletin bitki maddesini içeriyor. Bu bitkisel madde bir yandan karaciğerde yağ birikimini engellerken diğer yandan vücuttaki fazla yağların yakılmasını da hızlandırır. Etkisi, greyfurtun içerdiği flavonoid naringenin ile benzerdir ancak yaklaşık on kat daha etkilidir!