Blog Sayfasına Git

Protein ve Vitamin Zengini Bir Kahvaltı Nasıl Olmalı?

MicrosoftTeams image 6 copy scaled

Protein ve vitamin zengini bir kahvaltı nasıl olmalı?

En önemli öğün olarak kabul edilen kahvaltı, güne dinç ve sağlıklı başlamanın pratik yolunu sunuyor. Dolayısıyla kahvaltıda tüketeceğimiz her gıda hem günü nasıl geçireceğimizi hem de günlük alınması gereken besin değerlerini karşılamak için çok önemli. Sadece kahveyle geçiştirmek, hızla ofise giderken poğaça ya da açma tüketmek veya bol yağlı şarküteri ürünleriyle ağır bir kahvaltı ne yazık ki, doğru tercihler arasında yer almıyor. Doğru ve dengeli bir kahvaltının yolu proteinlerden ve vitaminlerden geçiyor. İşte, protein ve vitamin yönünden zengin bir kahvaltı için lezzet ipuçları…

Proteinli kahvaltı, karbonhidratlı kahvaltıya göre çok daha etkili

Zengin bir Türk kahvaltısında vitamin ve mineralleri almak mümkün ancak bazılarını elemek zorundayız. Çünkü yapılan araştırmalar protein zengini bir kahvaltının karbonhidratların ön planda olduğu kahvaltıya göre çok daha avantajlı olduğunu gösteriyor. Protein açısından zengin bir kahvaltı sayesinde gün içinde iştahımızı kontrol altında tutmak ve dolayısıyla zararlı atıştırmalıklardan da uzak durmak mümkün hale geliyor. En önemlisi de karbonhidrat seviyesinin yüksek olduğu kahvaltıya kıyasla açlık hissi veren hormonlarda daha büyük bir azalma sağlıyor.

Günün enerjisi proteinden geliyor

Bugün nasıl geçmesini istiyorsanız kahvaltınızı da ona göre hazırlayın. Eğer bugün enerjiye ihtiyacınız varsa kahvaltı tabağınızda mutlaka proteinler de olmalı. Gece tamamen boşalan enerji depolarınızı, proteinin bol olduğu bir kahvaltı ile doldurmak gerekir. Bunun için peynirli ve sebzeli bir omlet hazırlayabilirsiniz. Yumurtanın içerisindeki yüksek protein ve sebzelerin içerisindeki vitaminler ile mineraller açısından zengin bir kaynak sunuyor. Yumurta ve sebzeleri buluşturarak enerji deposu bir kahvaltı tabağı hazırlanabilir. Buna ek olarak yumurtayı haşlayarak da tüketebilirsiniz. Besin değerini yüksek derecede koruyan haşlanmış yumurtayı tam buğday bir dilim ekmek üzerine yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirerek keyifli atıştırmalıklar da yiyebilirsiniz.

Süt ve yoğurt ile protein depolarınızı doldurun

Vitaminler, mineraller ve proteinler söz konusu olduğunda süt ve yoğurt ilk sıralarda yer alıyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu temel besinlerin birçoğunu içeren süt özellikle de protein kaynağı açısından oldukça ideal bir kahvaltı alternatifi olarak dikkat çekiyor. Sütteki kalorinin %20’si proteinden geldiği için bir bardak süt ile günlük 7 gram protein alabilirsiniz. Eğer laktoz intoleransınız varsa laktozsuz süt tercih edebilirsiniz. Bir diğer protein zengini yoğurt da lezzetli kahvaltılıklar hazırlamak için oldukça ideal. 180 gram (1 su bardağı) yoğurt, ortalama 6 gram protein içeriyor ve gerçek bir kalsiyum kaynağı olarak kahvaltıların yıldızına dönüşüyor. Üstelik yoğurdu hem tuzlu hem de tatlı olarak tüketmek mümkün.

Çiğ badem ve yer fıstığı ile zengin bir kahvaltı hazırlayın

Kuruyemişler söz konusu olduğunda aklımıza ara öğünler gelse de kahvaltıda da harikalar yaratabiliyor. Özellikle de çiğ badem ve yer fıstığı içerdikleri yüksek proteinler sayesinde hem doyurucu lezzetler ortaya koyuyor hem de kişinin gün boyu daha tok ve enerji hissetmesini sağlıyor. 40 gram (1 avuç) yer fıstığı, ortalama 10 gram protein içerirken 30 gram (10-15 adet) çiğ badem, ortalama 6 gram proteinle süt ve yoğurtla başa baş gidiyor. Çiğ badem; lif, E vitamini, magnezyum gibi temel besinler içerirken yer fıstığı ise protein, lif ve magnezyum bakımından oldukça zengin bir içerik sunuyor. Siz de güne daha zinde başlamak isterseniz kahvaltı tabağınıza çiğ badem ve yer fıstığını kahvaltınıza ekleyebilirsiniz.

Güne en güzel başlangıç LaVita ile yapılıyor

İlhamını doğadan alan LaVita, tüm önemli vitamin ve mineralleri bilimsel dozajda sunuyor. Yüksek biyoyararlanım için sıvı form ve ikincil bitkisel bileşenler içeren LaVita, koruyucu ve renklendirici içermiyor. Günlük beslenmeyi optimize eden LaVita, 70 farklı bileşeniyle tamamen vegan bir içerik sunuyor. Doğal ve sıvı formda olması, koruyucu, tatlandırıcı ve renklendirici içermemesi güne güzel bir başlangıç yapmayı da kolaylaştırıyor. Mikro besinlerin en iyi birlikte çalıştığı ve genellikle birbirlerine ihtiyaç duyup birbirlerini tamamladıkları konseptine dayanan LaVita, mikro besin teminini her gün olması gerektiği düzeyde optimize ediyor. İster çocuk ister yetişkin ister kadın ister erkek, özellikle profesyonel spor yapan ve sağlıklı yaşamayı ilke edinen herkes LaVita gibi sıvı ve lezzetli bir ürünü günlük yaşantısına kolayca entegre edebiliyor. Bir yemek kaşığı LaVita’yı (10 ml) yaklaşık yarım su bardağı (90 ml) su ile karıştırarak kahvaltıda tüketmek mümkün…

LaVita

LaVita Mikro Besin Konsantresi. Her gün doğadan en iyisi ile...

  • Doğal sebzeler, taze meyveler, otlar ve bitkisel yağlar gibi 70’in üzerinde gıda maddesinden elde edilen mikro besin konsantresi.
  • 500ml LaVita'yı 50 güne kadar kullanabilir, günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
  • Glütensiz ve Vegan.
  • Mikro besinlerin dozları bilimsel olarak onaylanmıştır.
  • Çocuklar için de uygundur.
  • Katkı maddesi içermez.
  • Tatlandırıcı İçermez.
  • Üretimi Almanya'da Yapılmaktadır.
LaVita - 500ml Mikro Besin Konsantresi

LaVita - 500ml Mikro Besin Konsantresi

1,799 TL

Satın Alın

* Ücretsiz Teslimat
* Satış Sonrası Destek
* Standart Kullanım Süresi: 50 gün
* Taşıma Kolaylığı
* Buzdolabında muhafaza ediniz