Blog Sayfasına Git

Sağlıklı Kilo Almanın Kolay İpuçları

MicrosoftTeams image 12 1 scaled

Sağlıklı kilo almanın kolay ipuçları

Kilo almak mı? Bundan daha kolay bir şey yok! Çoğu insan öyle düşünüyor ama terazinin diğer ucunda tam tersini yapmak isteyen bir grup insan var. Birçok kişi sağlıklı bir şekilde kilo almak istiyor ama yapamıyor. Bir noktada zayıf olmak birçok kişinin hayali olabilir bu nedenle, zayıf olan veya kilo almak isteyen kişiler genellikle bu durumu anlayamaz. Basitçe kilo alamayan insanlar, aşırı kilolu insanlara benzer şekilde acı çeker; kendilerini güçlü, dirençli veya çekici hissetmezler.

İlk olarak, elbette, düşük kilo için sağlık nedenleri göz ardı edilmelidir. Aşırı aktif bir tiroid bezi, gastrointestinal şikayetler veya intoleranslar mümkündür. Bununla birlikte, fiziksel olarak sağlıklıysanız, sağlıklı bir kilo almanızı engelleyecek hiçbir şey yoktur. Tam bu noktada işinize yarayacak bazı ipuçlarını değerlendirin.

Yanınızda her zaman sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun

Kilo almak isteyip de kilo alamayan insanlardansanız, muhtemelen durumu biliyorsunuzdur. Hareket halindesiniz ve mideniz gurulduyor. Ama bir sonraki öğüne daha bir iki saat var. Bu yüzden genelde beklemeyi tercih ediyorsunuz. Vücudunuz kaloriyi yemek şeklinde talep ediyorsa ve siz açlık hissini görmezden geliyorsanız, rezervlerini kullanır ve kilo verirsiniz. Bunun nedeni, örneğin vücudun kendi yağ yakma sürecini özellikle hızlı başlatan aşırı hızlı bir metabolizma olabilir.

İstenmeyen kilo kaybını önlemek için yanınızda her zaman sağlıklı atıştırmalıklar veya küçük atıştırmalıklar bulundurmalısınız. Düşük şekerli fındık çubukları, bir avuç kuruyemiş veya kuru meyve bunun için idealdir. Özellikle sağlıklıdır ve yine de yoğun kalorilidir. Ayrıca birkaç gün veya hafta boyunca kolayca yanınızda taşıyabilirsiniz.

Asla fazla yemeyin: Anti-diyetler işe yaramaz

Kilo almanız veya kilo vermeniz fark etmez. Sürekli olarak beslenmenizi düşünmek zorunda olmak hoş değildir. Kendinizi her zaman vücudunuzun gerçekte istediğinden daha fazlasını yemeye zorlamak çok daha streslidir. Yemek yeme zevki ve eğlencesi hızla kaybolur. Sonuç genellikle dolgunluk hissi, mide bulantısı ve rahatsızlıktır. Aynı zamanda stres seviyeniz de artar bu da kilo alamamanıza neden olabilir.

Bir kerede özellikle büyük miktarlarda yemek zorunda kalma düşüncesine elveda deyin. Bunun yerine, aşağıdaki noktada açıklandığı gibi, yemeklerinize ekstra kalori eklemenin pratik yollarına odaklanın.

Öğünlerinizi sağlıklı kalorilerle artırın

Sağlıklı bir şekilde kilo almak istiyorsanız gereğinden ortalama 500 kalori daha fazla tüketmelisiniz. Yemeğe bağlı olarak, bunlar oldukça büyük miktarlardır. Normal öğüne ek olarak 300 gramdan fazla pişmiş makarna veya 500 gr. dana filetosu olabilir. Bu nedenle kendinize ek olarak kolayca yiyebileceğiniz yüksek kalorili yiyeceklere güvenin. İyi bir örnek, sızma zeytinyağı gibi yüksek kaliteli bitkisel yağlardır. Her yemeğe fazladan bir yağ damlası eklemeniz yeterlidir. 3 yemek kaşığı zeytinyağı yaklaşık 300 kalori sağlar. Bunun için zeytinyağı eklediğiniz lezzetli salatalar da hazırlayabilirsiniz.

Üç büyük yerine altı küçük öğün: Öğün aralarında plan yapın!

Normal kilolu ve fazla kilolu kişilerin günde sadece üç öğün yemek yemesi kesinlikle tavsiye edilirken, siz daha sık yiyebilirsiniz. Sindirim sistemini aşırı zorlamamak için, artan kalori miktarınızı 5-6 küçük öğüne bölünerek yiyin. Bunlar kahvaltı, sabah ortası atıştırmalığı, öğle yemeği, ikindi atıştırmalığı, akşam yemeği ve muhtemelen akşamın ilerleyen saatlerinde küçük bir yemekten oluşabilir.

Yüksek kalorili ve sağlıklı

Bazı yiyecekler hem sağlıklıdır hem de kalorileri nispeten yüksektir. Genellikle bunlar çok yağlı meyveler veya kuruyemişlerdir. Menüde düzenli olarak bulunmaları gerekir. Örneğin;

  • Avokado: Doğranmış avokadolar özellikle salatalarla iyi gider. Dilimlenip tuz ve karabiberle tatlandırılarak sağlıklı bir sandviç tepesi oluştururlar. Ancak avokado, klasik bir guacamole, yani avokado sosu olarak ekmek veya patatesle de iyi gider. Orta boy bir avokado yaklaşık 500 kalori sağlar. Bunlar avokadodaki birçok doymamış yağ asidinden gelir. Ayrıca avokado E vitamini ve B vitaminleri açısından da oldukça zengindir.
  • Ceviz, yer fıstığı, kaju fıstığı, badem ve fındık: Özellikle öğün aralarında atıştırmak için uygundur, aynı zamanda salatalar için çıtır çıtır bir sos veya çorbalarda bir bileşen olarak kullanılabilir. Aynı zamanda, fındık ezmesi giderek daha popüler hale geliyor ve yüksek kalori sağlıyor. Tatlılara, soslara veya smoothielere ekleyebilirsiniz.
  • Zeytinler ve antipastiler: Yüksek kaliteli yağda marine edilmiş zeytinler ve sebzelerin tadı özellikle güzel olmakla kalmaz, aynı zamanda kalorileri de nispeten yüksektir. Bu yüzden kendinize bu Akdeniz mezesini daha sık ısmarlayın.

Hafif ürünleri kilo vermek isteyenlere bırakın

Süpermarket rafları hafif ürünlerle dolu olmasına rağmen, sadece sınırlı bir ölçüde tavsiye edilebilirler. Bu ürünlerin amacı, normal gıdanın yağı azaltılmış bir versiyonunu sağlamaktır. Ancak bu, ürünü otomatik olarak daha sağlıklı yapmaz tam tersine hafif ürünler genellikle daha az yağ içerir, bu da tadın ve genellikle kıvamın zarar gördüğü anlamına gelir. Üreticiler daha sonra şeker, tatlandırıcılar, tatlandırıcılar veya diğer katkı maddeleri ekleyerek bunu telafi eder. Bu yüzden orijinaline sadık kalın ve katkısız lezzetin tadını çıkarın!

Vücudun savunmasını güçlendirin: Hastalık, kiloların düşmesine neden olur

Çok zayıf veya zayıf insanlar genellikle enfeksiyonlarla ve zayıflayan bir bağışıklık sistemiyle mücadele eder. Bu sadece can sıkıcı değil, aynı zamanda sağlıklı kilo alımı için ters tepiyor. Hasta olduğumuzda, fazla yemek yiyemediğimiz veya yemek istemediğimiz ve her şeye tahammül edemediğimiz için genellikle kilo veririz. Bu da organizmamızı zayıflatır. Bu yüzden bağışıklık sisteminize dikkat edin.

Her zaman enerjik: Stres, sağlıklı bir şekilde kilo almanızı engeller

Ne yazık ki, kronik stres bugünlerde neredeyse günlük yaşamın bir parçası haline geldi. Kısa süreli strese kıyasla sağlığımız üzerinde her zaman olumsuz bir etkisi vardır. Bununla birlikte, insanlar uzun süreli strese farklı tepki verirler. Çoğunluk stresli olduklarında daha fazla ve daha fazla kalori tüketme eğilimindeyken, kilolu olma eğiliminde olan insanlar daha da az yer. Aynı zamanda stres hormonları sindirimi ve enzim oluşumunu yavaşlatır, bu da yediklerinizin daha da kötü değerlendirilmesi anlamına gelir. Bu nedenle, günlük yaşamda rahatlamak için yeterli alan bıraktığınızdan emin olun. Stresi yönetin, midenizin rahatlamasını sağlayın.